Oulun Kärpät

Jos Chicago Blackhawksin ympärille rakennetaan uutta Pohjois-Amerikan jääkiekkoilun dynastiaa, Suomen kiekkomaailman nouseva valtakausi kuuluu Oulun Kärpille. Kaksi peräkkäistä Liiga-mestaruutta osoittavat, kuinka Oulussa tehdään paljon töitä kestävän menestyksen eteen.

Menestyksen aikakausi

Kaksi viimeistä kautta ovat siis päättyneet Raksilan juhliin, sillä Kärpät on peitonnut Tampereen Tapparan molemmilla kerroilla SM-Liigan finaalisarjoissa. Voidaankin hieman varoen sanoa, että 2000-luku on ollut muutamaa kuivaa kautta lukuun ottamatta Kärppien aikakausi: Kuusi mestaruutta, kaksi hopeaa sekä yksi pronssi kertovat selkeää kieltä 15 vuoden työstä. Sama menestys näkyy myös Kärppien organisaatiossa niin junioreiden menestyksessä kuin myös taloudellisellakin puolella.Joukkue rakentuu muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kotimaisten pelaajien ympärille. Nuoria lupauksia koulutetaan kokeneiden kettujen käsittelyssä niin että kovissa peleissä jopa teini-ikäiset vastikään mopokortin saaneet pelaajat oppivat kantamaan vastuuta tarpeen tullessa. Tästä todisteena vasta 17-vuotias Sebastian Aho, joka ratkaisi kauden 2015 finaalin toisen jatko-ajan jälkeen. Kärppien junioritoimintaan voidaankin pitää varsin menestyneenä ponnahduslautana suurille areenoille mikäli Raksila käy ahtaaksi.

Tulevaisuuden näkymät

Kuten jo mainittu, Kärpät veivät kahden viimeisen kauden finaalisarjan Tapparan nenän edestä voitoin 4-3. Näin ollen molemmat kaudet olivat erittäin tasaisia aina viimeisille sekunneille asti. Voidaanko näin ollen olettaa, että ensi kausi tulee olemaan myös kutkuttavan tasainen? Betsafe ennustaa, että Kärppien dynastia saa jatkoa kertoimella 3.40. Kärppien lähin uhkaaja, Helsingin IFK, sai Betsafelta 5.00 kertoimen. Toisaalta mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmuus. Pienet loukkaantumiset, NHL:n paluumuuttajat sekä myös Suomen aneeminen taloudellinen tilanne voivat kaikki kääntää pelin hengen päälaelleen.Kaikki urheilun ystävät haluavat että hallitseva mestari syrjäytetään valtaistuimelta dramaattisesti jonkun altavastaajan toimesta. Tällaiset romanttiset unelmat toteutuvat ani harvoin ja hyvin usein ainoastaan Hollywood elokuvissa. Tästä johtuen Oulun Kärpät jatkanevat oman dynastian rakentamista keskittymällä perusasioihin : Tehokas juniorimylly, kurinalainen budjetin hallinta sekä tasainen suorittaminen ilman radikaaleja hyppäyksiä suuntaan tai toiseen.Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta toisaalta historia todistaa tämän olevan täysin mahdollista. Ja samalla olemme nähneet kuinka mestareiden nälkä kasvaa syödessään.