NHL:n kuusi alkuperäisjoukkuetta – the Original Six

NHL:ssä otteli alun perin kuusi edelleenkin samassa liigassa pelaavaa joukkuetta. Kuusikkoon kuuluvat Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, New York Rangers ja Chicago Blackhawks. The Original Six on painunut vahvasti historian kirjoihin, sillä kuuden joukkueen voimin pelattiin jopa 25 ensimmäistä kautta vuosien 1942-1967 välisenä aikana, kunnes NHL koki laajennuksen vuonna 1967. Stanley Cupista mittelee tällä hetkellä yhteensä 31 joukkuetta Kanadasta ja USA:sta.

Montreal Canadiens

Montreal Canadians on perustettu vuonna 1909. Kyseessä on historiallinen joukkue, sillä se on koko maailman pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut jääkiekkojoukkue. Punaista, valkoista ja sinistä peliasussaan käyttävä Montreal Canadiens on voittanut Stanley Cupin useammin kuin mikään muu joukkue yhteensä peräti 24 kertaa, joista viimeisin on vuodelta 1993. Muun muassa tämän joukkueen ja sen jäsenten koitoksista on kerätty tietoa the Original Hockey Hall of Fameen.

Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs perustettiin vuonna 1917. Uskolliset fanit täyttävät 18 900 paikkaisen kotiareenan, josta jopa 15 500 paikkaa on varattu kausikorttilaisille. Joukkue yltää toiselle sijalle 13:sta Stanley Cup -voitollaan, joista viimeisin on voitettu vuonna 1967. NHL-laajennuksen jälkeen joukkue ei ole kuitenkaan yltänyt Stanley Cup – finaaliin asti. Mm. tästä sini- valkoista peliasua käyttävästä joukkueesta voi lukea lisää NHL:n viralliselta kotisivulta.

Detroit Red Wings

Valkoista ja punaista peliasussaan käyttävä Detroit Red Wings on perustettu vuonna 1962. Joukkue on kolmantena Stanley Cup -voittolistalla ollen paras yhdysvaltalainen joukkue.

Boston Bruins

Boston Bruins pelaa kultamustassa peliasussa ja joukkueen kannattajatuotteet ovat suosittuja. Tiimi on perustettu vuonna 1924 ja monen muun NHL-joukkueen tapaan sillä on paljon vakiintuneita kannattajia. Joukkue on onnistunut taistelemaan itselleen Stanley Cup -voitot kuusi kertaa, joista viimeisin on vuodelta 2011.

New York Rangers

Vuonna 1926 perustettu New York Rangers oli ensimmäinen yhdysvaltalainen joukkue, joka voitti Stanley Cupin vuonna 1928. Voittoja on kertynyt yhteensä neljä kappaletta, joista viimeisin on vuodelta 1994.

Chicago Blackhawks

Kuusi Stanley Cup -voittoa saanut Chicago Blackhawks on 2000-luvun menestyksekkäin joukkue the Original Six -joukkueista. Se on onnistunut voittamaan 2000-luvun puolella kolmesti, joista viimeisin on vuodelta 2015. Perinteikäs joukkue on perustettu vuonna 1926.