Hopeaa tuli jälleen

finland-hockeySuomalaisella jääkiekkoilulla menee hyvin. Tämän upean jääkiekkovuoden 2016 aloittivat alle 20-vuotiaat, jotka nappasivat Suomelle makeasti maailmanmestaruuden voittaen Venäjän kultaottelussa.Tämän jälkeen alle 18-vuotiaat kävivät nappaamassa kullan ruotsalaisten nenän edestä, kun Ruotsi kaatui finaalipelissä numeroin 6-1. Suomella oli loistava mahdollisuus tehdä hattutemppu voittaen myös miesten maailmanmestaruuden. Kaikki näyttikin todella hyvältä. Suomi eteni voitosta voittoon ja lopulta saapui finaalipeli, jossa vastaan asettui Kanada. Siinä pelissä Suomi nukkui alussa ja Kanada pääsi tekemään ottelun ratkaisevan ja kirvelevän maalin.Loppupeli oli todella tasaista ja Suomella oli monta hyvää paikkaa nousta tasoihin. Mutta niin kuitenkin lopulta kävi, ettei tuurikaan ollut suomalaisten puolella. Pelin viimeisellä sekunnilla Kanada löi loppulukemat 2-0 tyhjään maaliin ja peli oli sillä selvä.Hopea ei kuitenkaan ole häpeä, vaikka se saattaa alkuun kirvellä. Maailman toiseksi parhain sijoitus on saavutus, josta kannattaa olla ylpeä – Suomen maajoukkue menestyi todella hyvin! Suomen leijonat saivat uutta potkua nuorista tähdistä, jotka olivat todella näkyvässä roolissa. Patrik Laine oli tehopörssin ykkönen ja voitti turnauksen arvokkaimman pelaajan tittelin.Turnauksen all stars -kentälliseen pääsivät siis Patrik Laine, Mikael Granlund ja Mikko Koskinen. Koskinen valittiin myös turnauksen parhaimmaksi maalivahdiksi, eikä syyttä. Voimme siis hyvällä omallatunnolla todeta, että suomalaisten kisat menivät varsin putkeen. Maailmanmestaruudesta pelataan jälleen ensi vuonna, jolloin on hyvä paikka kirkastaa hopeiset mitalit kullankiiltäviksi.