Mainostuotteina liikelahjat

Nykyään liikelahjoja löytyy valtava valikoima monenlaisia tuotteita kynistä vaatteisiin tai jopa elektroniikkaan. Monet yritykset käytettävät liikelahjoja osana markkinointiaan. Liikelahjat ovatkin mainio tapa houkutella uusia asiakkaita ja lisätä oman tuotemerkin arvostusta. Lahjan antaminen on myös ystävällinen ele, joka houkuttelee asiakasta suosimaan lahjanantajan liiketoimintaa.Liikelahjan on tarkoitus tuottaa asiakkaalle positiivinen reaktio, jolloin asiakas tulee todennäköisemmin ostamaan yrityksen tuotteita ja palveluita. Mainoslahjoja löytyy monenlaisia ja ne ovat yleensä hyvin kestäviä tuotteita, jotka säilyvät edustamassa yrityksen nimeä tai tuotemerkkiä. Ajoittain liikelahjat vaihtavat myös omistajaa ikään kuin huomaamatta, kuten esimerkiksi mainoskynät. On tärkeää valita liikelahja tuotteen monikäyttöisyyden ja kestävyyden perusteella, ja tietenkin lahjan ominaisuuksien tulee tukea mainostettavaa yritystoimintaa kaikin puolin.

Liikelahjan valinta yritystoiminnan ja asiakkaan mukaan

Liikelahjojen antamisen suhteen noudatetaan Suomessa melko tiukkojakin säännöksiä. Tarkempia säädöksiä liittyen liikelahjojen antamiseen ja saamiseen löytyy internetistä ja niihin kannattaa tutustua. On tärkeää tietää, millainen liikelahja on sopiva. Liikelahjan suunnittelussa on otettava huomioon yritystoiminnan linjaus, jotta liikelahjan idea tukee yrityksen imagoa. Lahjan saajan kiinnostuksen aiheet sekä harrastukset antavat vinkkejä liikelahjan luonteesta, joten pieni etukäteistutkimus on paikallaan. Mainostekstin kohdistus on mietittävä tarkkaan, jotta tärkeä ominaisuus on parhaalla paikalla. Liikelahjan suhteen on myös huomioitava lahjan antamiseen liittyvä tilanne, ettei siitä voida tehdä vääriä johtopäätöksiä, vaan lahjan antaminen tapahtuu asiallisissa olosuhteissa. Mainoslahjojen pitkäaikainen säilyttäminen ei kannata, vaan on tärkeää antaa pois liikelahjat, kun niillä on vielä arvoa.

Liikelahjan ajatus

On erilaisia keinoja huomioida asiakasta, liikekumppania tai työntekijää liikelahjoilla, kun yrityksellä on enemmän tietoa lahjan saajan harrastuksista, tavoista ja mieltymyksistä. Urheiluliigan ollessa kohde, on hyvä valita lahja, jolle lahjansaajalla on paljon käyttöä. Esimerkiksi t-paita tai lippalakki ovat hyvin näkyviä mainostuotteita. Harrastusvälineiden kantamisesta varten lahjoitettu laukku mainostekstien kera toimii myös melko näkyvästi. Mikä voisi olla kunnonkohennusta harjoittavalle paras lahja? Yritys voi tukea esimerkiksi paikallista urheiluseuraa. Lahjansaajan luonteen huomioiminen ja kustannusten arviointi kuuluvat olennaisena osana liikelahjojen valintaan. Liikelahjalla voidaan osoittaa pehmeiden arvojen merkitystä mm. lahjoittamalla mainostuotteita hyväntekeväisyyteen. Joululahjoina annettavat liikelahjat ovat melko suosittuja ja valikoimakin on laaja. Huumoripitoisten lahjojen suhteen on syytä olla tarkkana, jotta ne eivät aiheuta vääriä mielikuvia.