Tampereen tämän hetkin kovin jääkiekkojoukkue – Tappara

Tappara perustettiin vuonna 1955 Tampereella. Joukkue on kahminut voittoja kautta aikojen ja sen vireen luultiin jo laskeneen, kun se ei hetkeen voittoja SM-liigasta itselleen kerännyt. Kuitenkin 2022 keväällä näytti taas tapahtuvan muutos liigajoukkueen kelkassa kun Liigan voitto osui kohdilleen tälle joukkueelle.

Tapparan kotiareena

Tappara pelaa kotipelinsä aina Tampereella upouudella Nokia Areenalla, jonne on helppo päästä suoraan juna-asemalta tai muuten julkisilla Tampereen eri kolkista. Areenalla on hyvin keskeinen sijainti ja Tappara jakaa areenan toisen Tamperelais joukkueen Ilveksen kanssa. Perinteisesti Tampereella onkin käyty leikkimielistä hauskuttelua siitä, kuka kannattaa ja mitäkin joukkuetta.

Joukkue vuodelle 2022-2023

Maalivahteja Tapparalla on kolme vuodelle 2022-2023. Ykkösmaalivahti joukkueella pidemmän aikaa on jo ollut Kristian Heljanko. Puolustajia joukkueella on 9 kappaletta: Ben Thomas, Mikael Seppälä, Valtteri Kemiläinen, Kasper Kulonummi, Veli-Matti Vittasmäki, Jesper Ahlroth, Maksim Matushkin, Casimir Jurgens ja Joni Tuulola. Hyökkääjiä joukkueella on 15 kappaletta, joista tuttuja nimiä monelle on varmasti ainakin esimerkiksi edelliseltä kaudelta Kristian Kuusela sekä Veli-Matti Savinainen. Katso tämä linkki vie sinut pidemmälle, jos haluat tutustua kauden joukkueeseen tarkemmin.

Joukkueen menestys

Tappara on tällä hetkellä siis hallitseva Suomen mestari, mutta heiltä löytyy historiasta moniakin mitalisijoja. SM-kultaa joukkue on voittanut peräti 18 kertaa, hopeaa 13 kertaa ja SM-pronssia joukkue on saavuttanut 12 kertaa. Osa näistä voitoista on saavutettu Tapparan entisellä nimellä TBK, joka vaihtui Tapparaksi vuonna 1955.