Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue

finska-hockeysupportersSuomen naisten jääkiekkomaajoukkue eli tutummin naarasleijonat, ovat naisjääkiekossa kansainvälistä huippuluokkaa. Vaikka kausi 2015–2016 päättyi pienoiseen pettymykseen ja neljänteen sijaan Kanadan MM-kisoissa, ei joukkue tästä lannistunut vaan suuntaa energiansa jo nyt Kiinassa vuonna 2018 järjestettäviin Pyeongchangin olympialaisiin valmistautumiseen. Sitä ennen naisleijonat pääsevät näyttämään kyntensä myös Euroopan mestaruus taistoissa, joissa voitosta heidän kanssaan tavoittelevat realistisesti vain Ruotsi ja Venäjä.

Pasi Mustonen naisleijonien puikoissa

Naisleijonia on vuodesta 2014 alkaen valmentanut Pasi Mustonen. Mies tunnettiin aiemmin Lahden Pelicansin apuvalmentajana sekä Oulun Kärppien I-divisioonan joukkueen valmentajana. Onpa Mustosella itselläänkin pelaajakokemusta I-divisioonasta. Pelaajauransa jälkeen Mustonen toimi valmentajan myös naapurimaassa Ruotsissa yli kymmenen vuoden ajan. Mustonen on nyt kiinnitetty naisleijonien päävalmentajaksi ainakin vuoteen 2018 saakka.

Nuori ja kunnianhimoinen joukkue

Mustosen astuttua valmentajan saappaisiin naisleijonien toimintakulttuuri on kokenut todellisen muodonmuutoksen. Mustosen sanojen mukaan nuori ja kunnianhimoinen joukkue uskoo nyt todella voivansa päihittää jääkiekon mahtimaat Yhdysvallat ja Kanadan. Vuonna 2016 nuorimmat naisten jääkiekkomaajoukkueeseen nousseet tulevaisuuden lupaukset olivat vasta 16-vuotiaita.

Team Kuortane perustettiin kehittämään naiskiekkoilua

Suuri osa naisleijonien pelaajista on ollut mukana Kuortaneen urheiluopiston pelaajahautomossa eli Team Kuortane jääkiekkojoukkueessa ennen maajoukkueeseen nousua. Hautomo onkin oivallinen paikka nuorille lupauksille saada kehittää pelaamistaan ja opiskella samalla joko ylioppilaaksi tai osallistua ammatilliseen koulutukseen. Vuoden 2016 maajoukkueessa oli mukana yhteensä kymmenen Kuortaneella aiemmin pelannutta naista.