Parhaat suomalaiset NHL:ssä – top 5

NHLYhdysvaltain ammattilaisliigassa eli tutummin NHL:ssä pelasi kaudella 2015–2016 nelisenkymmentä suomalaista jääkiekkoilijaa. Heistä jokainen tavoittelee pitkää ja legendaarista uraa Teemu Selänteen ja Jari Kurrin jalanjäljissä, mutta tämän hetken viisi kuuminta nimeä löytyvät alta.

Valtteri Filppula

Hyökkääjä Valtteri Filppula (s.1984) kuuluu suomalaispelaajien kokeneempaan kastiin. Mies siirtyi SM-liigasta NHL:ään jo vuonna 2005 ja nykyään hänen kotijoukkueensa on Tampa Bay Lightning. Filppula on Jari Kurrin ja Esa Tikkasen jälkeen Suomen 3. kokenein playoff-pelaaja.

Sami Vatanen

Puolustaja Sami Vatanen (s.1991) pelaa Anaheim Ducksin paidassa. Vatanen siirtyi joukkueeseen vuonna 2012 suoraan SM-liigasta. Mies on kunnostautunut erityisesti keräämään tehopisteitä ylivoimatilanteissa.

Pekka Rinne

Maalivahti Pekka Rinne (s.1982) edustaa NHL:ssä Nashville Predatorsia. Rinne kuuluu NHL:n maalivahtien todelliseen kermaan ja on useaan otteeseen ollut ehdolla liigan parhaaksi maalivahdiksi. Rinne pokkasi myös vuoden 2015 MM-kisojen parhaan maalivahdin palkinnon.

Mikael Granlund

Jokainen takuulla muistaa hyökkääjä Mikael Granlundin (s. 1992) vuoden 2011 MM-kisoista, jolloin Suomi voitti maailmanmestaruuden. Sittemmin Granlund siirtyi NHL:ään ja onkin pelannut vuodesta 2012 alkaen Minnesota Wildin riveissä. Nykyään mies on Minnesotan ykköshyökkääjä, jonka harteilla on suuri vastuu joukkueen pistesaldosta.

Mikko Koivu

Turkulainen Mikko Koivu (s.1983) aloitti jääkiekkouransa Turun Palloseuran riveissä, minkä jälkeen hän on pelannut NHL:ssä vuodesta 2005 lähtien. Koivu on Mikael Granlundin tiimikaveri, sillä hän on ollut Minnesota Wildin kapteenina jo vuodesta 2009 alkaen.